Integrated Marine Informations System - IMIS

Persons | Institutes | Publications | Projects | Datasets | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

GOG Anderstadt afwaarts: optimalisatie overloopdijkhoogte
Coen, L.; Vanderkimpen, P.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2017). GOG Anderstadt afwaarts: optimalisatie overloopdijkhoogte. Versie 4.0. WL Rapporten, 16_102_1. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VIII, 37 pp.
Part of: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document type: Project report

Keywords
  Numerical modelling
  Water management > Hydraulics > Hydrodynamic models
  Water management > Water policy > Policy support
Author keywords
  Actualisatie Sigmaplan; Anderstadt; GOG; Overloopdijk

Contact details

Proposer: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Waterwegen en zeekanaal NV; Afdeling Zeeschelde, more


Authors  Top 

Abstract
  Het bestaand GOG Anderstadt afwaarts zal ihkv het geactualiseerde Sigmaplan ontpolderd worden, door middel van het aanleggen van een nevengeul door het gebied. Door deze nevengeul aan te takken door middel van kokers blijft het mogelijk dit gebied in te schakelen als GOG. Bij verwachting van overtopping van de overloopdijk kunnen de kokers gesloten worden zodat enkel inwatering over de overloopdijk mogelijk is. Momenteel is de overloopdijk van het GOG te laag en kent het GOG bij elk hoog springtij reeds GOG-werking.

  Met behulp van scenarioberekeningen wordt gezocht naar een overloopdijkhoogte waarbij het GOG een zo groot mogelijke bijdrage heeft wat betreft veiligheid. Deze wordt begroot op basis van de verlaging van het maximum waterpeil in de Benedennete. Ook de GOG-werking van de andere GOG’s aan de Benedennete wordt in rekening gebracht. Uit de resultaten van de scenarioberekeningen blijkt echter niet eenduidig bij welke overloopdijkhoogte de bijdrage betreffende veiligheid het grootst is.


All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors